Uthållighet är A och O i många sammanhang

Uthållighet är A och O i många sammanhang. Inte bara i löpning och andra fysiska idrotter. Utan även i ens dagliga arbete och sysselsättning. En ny typ av ”jobb” som finns sedan ett par år tillbaka är att vara pokergrinder. Anledningen att jag skriver citationstecken runt jobb är att många nog inte anser att de är ett riktigt jobb. Till viss del kan jag hålla med, men när det gäller uthållighet så är det i många lägen på liknande nivå som löpning eller andra jobb.

Jobbet som pokergrinder innebär att du spelar online poker på kanske 10-20 bord samtidigt och följer en stenhård disciplin om hur du ska spela i vissa lägen. Det går inte att improvisera och spela för det är kul, för då börjar du förlora pengar. Det gäller att följa samma ”tråkiga” spelplan i alla lägen även de dagar det går lite sämre.

Man kan lätt tro, om man läser kvällspressen, att det finns många finniga tonåringar som tjänar enorma summor pengar som pokergrinders. Så är inte fallet. Det finns ett fåtal svenskar som har tjänat mycket pengar på online poker, men för de flesta som har det som ett jobb är det ett väldigt hårt och ofta tråkigt arbete för att få den ekonomiska ekvationen att gå runt.

Många pokergrinders vinner egentligen inte pengar utan lever på den rakeback som man kan få som storspelare. Rakeback och liknande erbjudanden är ett sätt för ett kasino att belöna sin största spelare där man ger tillbaka en del av den avgift (rake) som tas i varje pott.