Nya träningsformen – Mermaid fitness

Att det finns annorlunda träningsformer och att man hela tiden försöka komma på nya former av träning för att locka folk, är ett känt faktum. Men nu kanske konstigheterna i träning nått en helt ny nivå, med så kallad Mermaid fitness.

4942636-cute-mermaid

De senaste åren har ett antal nya och lite udda träningsformer lanserats. Det är inte längre lika populärt att styrketräna, spinna eller yoga, utan det ska vara något annorlunda för att kunna locka många.

”Det finns en mängd träningsformer som nästan kan uppfattas som lek och dessa tycker de flesta är väldigt roliga att utöva.” Läs mer.

Vi har bland annat kunnat läsa om träningsformen Punk rope, där man hoppar hopprep i grupp till musik. Men man har även läst om hot barre som är en balettinspirerad träningsform utförd i ett varmt rum. Den allra senaste träningsformen tar dock alla priser när det kommer till att vara udda. Nu är det nämligen populärt att träna genom att gå och göra så kallat sjöjungfrusim. På Sveriges Radios hemsida kan man läsa att man startat en kurs i sjöjungfrusim i Olofström och att folk från hela landet har hört av sig och vill delta. Man har fått så pass många förfrågningar att man nu smider planer för att göra det till en fast träningsform vid namn Mermaid fitness.

Mermaid fitness

Sjöjungfrusim eller Mermaid fitness går ut på at man sätter på sig en tajt sjöjungfrustjärt och glider ner i vattnet. Väl i vattnet får man instruktioner från en tränare och man får bland annat testa att ligga på rygg och kicka med fenan. Ett senare steg i träningen är att ta sig ner under vattnet och simma på mage.