Minnena från OS

Ännu ett OS är nu över och vi har bjudits på underhållning och sport av högsta kvalitet. Det här OS har blivit minnesvärt på många olika sätt.

7028490-vector-olympics-background-eps10

I Svenska Dagbladet har man listat vad vi kommer att minnas från OS i Rio i sommar och vi har fått uppleva en hel del oförglömliga ögonblick. Bland annat kommer vi alltid minnas att värdnationen tog hem guldet i herrfotbollen och äntligen fick Brasilien sitt efterlängtade OS-guld i sporten. Någon annan som blev minnesvärd var amerikanska gymnasten Simone Biles som lyckades ta hem hela fyra guld och ett brons och blev därmed historisk. Ytterligare ett minne från OS som vi kommer ta med oss var att Danmark tog hem flest medaljer av alla nordiska länder och hamnade tvåa på listan av medaljer per capita.

Hoppen som levererade

För Sveriges del har OS även bjudit på en del härliga minnen och vi fick bland annat se ett par medaljhopp som lyckades leva upp till förväntningarna. Simmerskan Sarah Sjöström kammade hem hela tre medaljer, en i varje valör, och Henrik Stenson golfade sig till ett silver. Både Stenson och Sjöström hade stora förhoppningar på sig från hela svenska folket och man kan verkligen säga att de levererade. Sjöström lyckades till och med ta en medalj på en distans som hon inte alls varit speciellt stark på innan, men det mest imponerade var väl ändå hennes guldmedalj. Läs mer.

Kvinnorna vann störst

Förutom de medaljhopp som lyckades och inte lyckades leva upp till förväntningarna, bjöd OS på några skrällar för svensk del som gav utdelning för de som betta på sommarspelen i Brasilien. Exempelvis tog vi hem två stycken medaljer i brottning och vi lyckades dessutom få en silvermedalj i fotboll och ett guld i mountainbike, vilket nog ingen kunde ha spått i förväg. Det allra mest imponerande måste dock ha varit att så många svenska kvinnor lyckades ta medalj. Kvinnorna lyckades faktiskt sätta ett svenskt rekord för flest antal medaljer i ett OS. De kvinnor som lyckades i OS var:

  • Sarah Sjöström.
  • Jenny Rissveds.
  • Emma Johansson.
  • Fotbollsdamerna.
  • Sofia Mattsson.
  • Jenny Fransson. (Källa)