Höstjakten är igång

Vi har tidigare skrivit om att jaga är en bra hobby, och nu till hösten är det verkligen rätt säsong för detta. I en artikel från Svenska Dagbladets Nyheter har man skrivit om att det i år är god jakthöst för rådjur och hjort. Så här står det:

Den milda vintern har bäddat för god jakt på rådjur och kronhjort. När säsongen öppnar står jägarna redo.

Fortsättningsvis berättar Göran Bergqvist som är klövviltssamordnare på Jägareförbundet att det kommer finns ganska många ungdjur i höst och det innebär att det troligtvis kommer att vara en god tillgång på både kronhjort och rådjur. Han menar på att djuren i år inte har haft svårt att överleva och med det påverkas reproduktionen. Den 16 augusti inleddes jakten och det är många jägare som längtat, men också restauranger som serverar viltkött uppskattar att jakten har startat. Detta är klart bra för den som inte själv jagar men tycker att färskt rådjurs- och hjortkött är gott eftersom många av de fina krogarna redan har lagt beställningar till de som är ute och lagar. Självklart dröjer det lite till att köttet kommer fram till tallriken. Stefan Persson på viltköttskrossisten Åke P Fågel & Vilt förklarar för Svenska Dagbladet:

– Restaurangerna vill gärna ha det redan den 16 augusti, men det ska faktiskt slaktas och styckas också. Men några dagar senare har de det.

kött1440x500